Voor de derde keer zullen de Flying Dutchmen het toernooi van de New York Blueliners in Bad Tölz gaan opleuken. Het toernooi bestaat uit 4 wedstrijden van 30 minuten zuivere speeltijd. Om het toernooi heen spelen we minimaal 1 vriendschappelijke wedstrijd.

Schema :

Donderdag 29 september :

Vertrek vanuit Rotterdam met 2 busjes (1× 9-persoons en 1× 6-persoons met daarin alle bagage).

In de middag; aankomst in Apfeltrang, om 18:00 spelen we een wedstrijd tegen een team uit Apfeltrang, als warming-up voor het bier drinken, want daarna hebben we een verzorgd diner in de Hubertushof te Apfeltrang waar we ook logeren. Dit is een over-sized herberg waar ze zelf bier brouwen met water uit hun eigen waterput. Het heeft een klein zwembad en een sauna en ligt in het dorpje Apfeltrang.

Vrijdag 30 september :

De busjes gaan naar Bad Tölz. Je kunt ervoor kiezen om naar het Oktoberfest in München te gaan, dan zetten we je onderweg af bij een station, de Regionalbahn rijdt de hele dag en nacht door in de regio Groot-München.

Het is nog niet duidelijk of er ‘s avonds een wedstrijd van EHC Red Bulls München is, en ik ben nog met de club in contact om er iets moois van te maken áls ze spelen.

Los van dit alles checken we in in hotel Lindenhof aan de oever van de Isar, downtown Bad Tölz. Vlakbij discotheek Brücklyn, waar Chet Harvey zijn torso liet zien aan de meisjes.

Zaterdag 1 oktober :

Toernooi in de Hacker-Pschorr Arena in Bad Tölz, we spelen 4 wedstrijden tegen teams uit verschillende landen. En dit jaar willen we hoger eindigen dan “gedeeld 2e maar op doelsaldo 5e”. We gaan voor de Lelijke Slak, of welke idiote prijs ze ook verzinnen.

Aansluitend is er diner in het Schlössl hotel, elk jaar is dat een zeer ZEER uitgebreid buffet, tiptop verzorgd. Daarna kun je nog naar het Oktoberfest of naar eerder genoemde Brücklyn.

Zondag 2 oktober :

Uitslapen en ontbijten. Ik ben nog aan het onderhandelen over extra optionele ijstijd. Twee jaar geleden een groot succes; 2 brakke teams tegenover elkaar, in totaal iets van 14 personen? Maar het was de moeite waard!

Verder is deze dag vrij om naar het Oktoberfest te gaan, of ‘s avonds naar de “minor pro” Tölzer Löwen die Oberliga-Süd spelen te gaan kijken. Dat is nog best aardig ijshockey, treetje of 3 hoger dan BeNeLiga in Nederland.

Maandag 3 oktober :

Na relaxed opstaan en ontbijtje aanvaarden we de thuisreis met een tussenstop voor avondeten in bijvoorbeeld Keulen. Aankomst; midden van de avond, pakweg 20:00 à 21:00 afhankelijk van verkeer.

Kosten : € 425,-

Daarvoor krijg je :

– Vervoer Rotterdam – Bad Tölz v.v.
– Vier hotelovernachtingen mét ontbijt
– Verzorgd diner op donderdag 29 september en zaterdag 1 oktober
– Toernooideelname plus minimaal 1 extra wedstrijd

Vervoer per busje zit in de prijs. Mocht je niet anders kunnen dan met eigen vervoer dan is dat prima maar dat wordt niet in mindering gebracht op de prijs.

Oktoberfest 2016 : donderdag 29 september t/m maandag 3 oktober.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.